Inför SIBK - Torshälla IBK. Klockan 14.00 i Vikingen

På söndag så kommer Torshälla bekänna färg hemma i Vikingen, va så säkra. Klockan 14.00 så tekas det i hemmapremiären och räkna med ett heltaggad "Sörping".

Det är med spänning och glädje att se sitt kära Sörping hemma i Vikingen och det går rykten om storpublik. Man får hoppas på ett grymt stöd nu i hemmahallen och se nu till att komma och åk för i helvete inte till Mässhallen för att se Real Åby Oilers.

Söderköpings IBK :

SIBK kommer från en förlust i Kumla där siffrorna skrevs till 8-5 till Kumla.
Man har under veckan ändrat om lite i kedjorna för att få en liten förändring och det ska bli intressant och se de "nya" formationerna. Det har sett mycket bra under de träningarna som har varit i veckan och Jens Nordin hoppas på att det lossnar rejält på söndag.
Femmorna är inte riktigt spikat än, men till denna match så gör Kim Wall sin debut och han går givetvis direkt in i laget.
Enligt ett rykte så är Wall riktigt taggad och det sägs att han har lovat minst 3 mål till "Sörpingbloggen".

Lite orosmoment är att Robert Lidberg Karlsson, "Tuppen", Joel Gustavsson, Rikard Olsèn och Christian Nilsson dras med lite skavanker, men det ska inte vara några tveksamheter. Dom får bita ihop helt enkelt.

"Sörpingbloggen" gissar som vanligt till sig femmorna, såhär kommer SIBK ställa upp, enligt SB

Målvakt : Rikard Olsèn

Back: Robert Jonsson
Back: Jonas Hederberg

Center: Tobias Lundqvist
Forward : Christian Sundell
Forward : Fredrik "Tuppen" Johansson

Back: Mikael Malinen
Back: Mikael Nilsson

Center: Joel Gustavsson
Forward: Kim Wall
Forward: Robert Lidberg Karlsson/Joacim Bonnevier

Back: Andreas Lindholm
Back: Pontus Bengtsson

Center: Tomas Edstrand/Henric Lundqvist
Forward: Christian Nilsson
Forward: Anton Flyxèn

Det tillkommer även fler namn men eftersom SB har dåligt med rykten så stannar vi här.


Torshälla IBK :

Eskilstuna laget Torshälla IBK kommer med en överraskande seger i premiären mot Westervik. Dom vann med uddamålet 7-6 där spelaren Jimmy Eriksson förde laget till seger med sina fyra baljor. Enligt rykten så är Torshälla ett spelskickligt lag som spelar mycket på sina kontringar. En liten nackdel som man har hört är att dom är ganska tunna i kroppen och släpper till lite för lätt.
Som alla vet så har Torshälla en "Sörpinglegend", målvakten Morgan Stråhle vaktar nämligen kassen i Tunalaget. Alla som har sett och känner "Mogge" så lever han mycket på sina reflexer och sina utkast. En målvakt som verkligen kan spika igen totalt och rädda sitt lag.
Men samtidigt så har man sett flertal blunder från hans händer så man ska va vakna på returer hela tiden.

Torshälla är ett bra lag fast dom har tippas av många att hamna i de nedre fälten, men SIBK spelar som underdogs även denna match så pressen ligger på bortalaget.

Nyckelspelarna i Torshälla är målvakten Morgan Stråhle, Jimmy Eriksson och Robert Bergstedt.


"Sörpingbloggen" kommer följa matchen på plats och man är väldigt nyfiken på hur matchen kommer utspela sig.

Tips från SB, 6-5 Sörping och kaptenen Tobias Lundqvist avgör.


Morgan Stråhle i Sörpingdressen

Morgan Stråhle

Kapten Tobias Lundqvist och Sörpings trollkarl Joacim Bonnevier

DM-slutspel

Tror de flesta redan vet om det men Söderköpings IBK gick vidare i DM som bästa tvåa. Motståndarna blir Mjölby IBK och matchen spelas i Lagmanshallen i Mjölby.

Matchen kommer spelas vecka 44. Mer info om matchen kommer när fajten närmar sig.

/SB


Kumla IBK - SIBK 8-5

Då är premiären avklarad och det blev tyvärr en förlust för "Sörping". Inför en stor publik plus några smålalkisar som gapade glåpord så började matchen i ett ganska högt tempo. Man såg att spelare var nervösa för det blev många misstag i både första och andra perioden. Men iallafall Kumla IBK kunde ta ledningen när dom spela boxplay vilket kändes otroligt onödigt.
SIBK kvitterade sen ganska snabbt och man va med i matchen igen.
Inom loppet av två minuter så kunde hemmalaget göra två mål och jublet blev bara högre och högre på läktaren. Man kunde se när första perioden var slut att man verkligen hängde med ändå. Att man låg under med två bollar syndes inte på spelet, fast man ska säga att Kumla IBK hade mest bollinnehav.

Sen kommer period nummer två och där gör vi nog den sämsta delen av matchen, många felpassningar och SIBK fick jobba mycket i försvar. Efter för mycket slarv så kunde dom göra 4-1 ganska snabbt och hade det inte varit för Rikard Olsen i målet så hade det sprungit iväg i andra perioden. Ställningen efter andra stod 6-2 till hemmalaget.

Fyra målsunderläge i innebandy är ingenting och det visste SIBK om, för när laget kom in i tredje så tog SIBK över matchen mer och mer. När det var ca 7 minuter kvar gjorde SIBK mål i PP och ställningen stod då 7-5 och det var här Sörping ångade på mer och mer. Man såg verkligen på laget att detta tar dom, för Kumla IBK var inte just då i balans.
Sen kommer tyvärr ett domarmisstag som tar död på matchen. Ett helt horribelt domslut gör så att dom får in 8-5 och matchen kändes avgjord när det återstod ett par minuter. När en domare står 1 meter ifrån situationen så borde man veta bättre. Domarna var annars hur bra som helst i 55 minuter sen gör dom flera stora misstag, det största när dom fick göra 8-5 målet. Synd för matchen, riktigt tråkigt för SIBK.

Summan av kardemumman så gör SIBK en bra debut i div 1. Man hängde absolut med och Kumla IBK ses också som ett topplag av de flesta så man ska vara stolt. Minskar man felpassningarna så ska det gå vägen i år.

Målskyttar från matchen :

1-1 Fredrik "Tuppen" Johansson (ass Joacim Bonnevier)
4-2 Joel Gustavsson (ass Christian Sundell)
6-3 Christian Sundell (ass Mikael Nilsson)
7-4 Fredrik "Tuppen" Johansson (ass Tobias Lundqvist)
7-5 Fredrik "Tuppen" Johansson (ass Tobias Lundqvist)

Reflektioner från matchen:

* Fanatisk hemmapublik
* Patetisk hemmaklack (tjockisungarna)
* Kumla IBK:s tuffa spelstil
* Hallens belysning var inte den bästa
* Golvet klart godkänt
* Årets mål i div 1 redan gjort av Christian Sundell
* Varmt mottagande utav Kumla IBK:s ledning
* Ingen utvisning av målvakten Rikard Olsèn !!!
* Hat-trick av gammelgubben "Tuppen"
* Vem var Magnus Sörman ?
* Busschaffisen lever än...

"Tuppen" till vänster


Christian Sundell (9), Tobias Lundqvist (tekare), Joacim Bonnevier (19)

Inför KUMLA IBK - SÖDERKÖPINGS IBK, plus intervju med coach Jens Nordin

Klockan 16.00 på lördag så spelar SIBK sin seriepremiär och man ställs på bortaplan mot Kumla IBK. Efter en lång lång försäsong så börjar äntligen div 1 serien. Under veckan som har gått så har laget snackat mycket om olika punkter och alla väntar sig en väldig tuff säsong och om alla bara drar åt samma håll så kan detta bli ett riktigt intressant år.

Söderköpings IBK :

Det har spridit sig ett virus i laget under veckan för 4-5 personer ligger hemma i influensa, så det är några osäkra kort till helgen. Spelarna Pontus Bengtsson, Emil Carlsson, Robert Jonsson, Christian Sundell och Christian Nilsson har legat i sängen några dar nu, men efter vad man kunde se på träningen ikväll så kan förhoppningsvis alla delta. Det mest osäkra kortet är veteranen Robert Jonsson som ligger däckad fortfarande.
Sen kan tyvärr inte nyförvärvet Kim Wall delta i helgen eftersom han är på varmare breddgrader.
Inga andra skador eller sjukdomar kan rapporteras.
Det har som sagt sett riktigt bra ut på träningarna och femmorna till helgen känns mycket stabila och intressanta. Vem som får vakta buren till helgen är ovisst, men oavsett vem Jens Nordin väljer att ställa in i målet så blir det bra. Två riktigt bra målvakter har SIBK.
Nyförvärven Robert Lidberg Karlsson, Mikael Nilsson och Mikael Malinen gör den "riktiga" debuten för SIBK (räknar bort DM ) och det ska bli intressant att se dom spela. "Robban med sin speed, Micke N med sin bollsäkerhet och Malinen med sin styrka och intelligents.

"Sörpings" powerplay ser också mycket bra ut, där Jens Nordin kan välja mellan flera olika uppställningar. Även boxplay ser som vanligt mycket stabilt ut. Eftersom PP och BP kommer vara väldigt viktiga i år så gäller det att allt klaffar mellan lagdelarna. Är man inte med på tårna så smäller det direkt, det är inte Åtvidaberg man möter nu liksom.

Om Sörpingbloggen får gissa femmorna så ställer dom upp såhär:

Rikard Olsèn - Målvakt
Robert Jonsson - Back
Pontus Bengtsson - Back
Tobias Lundqvist - Center
Fredrik "Tuppen" Johansson - Forward
Joacim Bonnevier - Forward

Mikael Malinen - Back
Mikael Nilsson - Back
Joel Gustavsson - Center
Christian Sundell - Forward
Robert Lidberg Karlsson - Forward

Jonas Hederberg - Center
Tomas Edstrand - Forward
Christian Nilsson - Forward

Reserver : Andreas Lindmark (MV), Andreas Lindholm (B), Emil Carlsson (B), Anton Flyxèn (F), Henric Lundqvist (F)

OBS DETTA ÄR VAD SÖRPINGBLOGGEN TROR !!!!


Kumla IBK :

Kumla IBK får ses som stora favoriter i denna match. Man har värvat många spelare från Örebro om jag inte är helt ute och cyklar och kollar man på deras trupp så ser den grymt stark ut. Man är som SIBK också nykomlingar i årets upplaga av div 1.
Vet inte om Kumla IBK mörkar att sin stora stjärna är skadad, men enligt rapporter från deras hemsida så är Magnus Sörman knäskadad. Olyckligt för honom desto skönare besked för SIBK.
Sen ska man hålla koll på Jesper Andersson och nyförvärvet Oskar Sjöberg från ÖSK.
Kumlas genrep var en match mot Lesjöfors/Filipstad där Kumla vann med 6-3. Kan tillägga att Kumla ledde med hela 5-0.
Vad man annars vet om lag bortom Örebro hållet så spelar dom alltid tufft, nästan till gränsen till slakteri. Man har hört lite rykten att det finns endel "slaktare" i Kumla IBK.


Sörpingbloggen har nu i skrivande stund fått tag på Jens Nordin och såhär ser han på matchen i helgen :

1, Hur går tankarna inför premiären på lördag mot Kumla IBK ?
- Tankarna fokuseras mycket på hur vi ska formera laget - fortfarande lite oklart på typ två positioner.
2, Är det några spelare i truppen som inte kan medverka på matchen ?
- Kim Wall är bortrest, Emil Carlsson och Robert Jonsson är tveksamma då de är sjuka i dagsläget.
3, Vad vet du om motståndarna Kumla IBK ?
- Inte mycket, vet att de är nykomlingar men tippas högt i tabellen av de flesta. Vet oxå att de spelar 2-2-1.
4, Några spelare i SIBK som Kumla ska se upp med ?
- De ska nog se upp med hela vårat lag, man vet aldrig vem, eller vilka som kliver fram.
5, Hur tror du att matchen kommer se ut på lördag ?
- Jag tror det blir en jämn match där vi gärna låter Kumla föra spelet.
6, Lördagens resultat, vad tror du ?
- Jag tror vi vinner med låt oss säga 4-5.
7, Annat som man bör veta inför premiären ?
- Jag tror inte Janne Bonnevier kommer att sova nånting mellan fredag och lördag ha ha.
8, Hur ser du annars på försäsongen, är du nöjd med spelet och spelarna ?
- Försäsongen har varit upp och ner, bra insatser har varvats med katastrofala. Vi har haft hög närvaro på träningarna men väldigt sällan kunnat träna ihop femmor då ofta någon saknats pga jobb, skada, sjukdom eller fotboll.
9, Sen en fråga som vissa tycker är intressan, det är handlar om målvaktsfrågan. Hur ser du på den ?
- Vi har två riktigt bra målvakter och det är bara bra, vi har även en ung och lovande målvakt som knackar på och vill ta sig in.
10, "Sörpingbloggen" vill tacka för att du tog dig tid och SB önskar er alla lycka till på lördag.
- Tack !





Poker a la Sörping

Då är man inne på den sista träningsveckan innan allvaret drar igång. Söderköpings IBK kommer från en cup i Falun där man åkte ur i kvartsfinalen mot div 1 laget Hedermora, resultatet skrevs 7-1 till Hedermora.
Överlag så får ändå SIBK klart godkänt under sin vistelse i Falun, men om SIBK går för vinst på lördag så måste försvarsspelet sitta från alla spelare på plan. Såg knackigt ut i cupen och man kunde se flera enkla baklängesmål.

Målskyttarna under hela cupen var :

Pontus Bengtsson 3
Fredrik "Tuppen" Johansson 3
Christian Sundell 2
Joacim Bonnevier 3
Joel Gustavsson
Tobias Lundqvist


Lite reflektioner från cupen:

* Vissa spelare i laget var fruktansvärt stela under hela helgen, kan det va åldern som sätter sina spår ?
* Fanns många loosers i pokern under helgen, spelare som "Tuppen", Tomas Edstrand och Christian Sundell torskade lite väl mycket under helgen. Men vissa händer kan man diskutera, fanns även många river-rats i laget !!!
* Helgens skitigaste hotellrum (nr 503)
* Pontus Bengtsson är en stor underhållare på plan med alla hans udda miner och rörelser
* Helgens idiot, skaparen av spelschemat
* Sämsta PP någonsin stod nog Ekängen för
* Hur kan en målvakt få 7 minuter i utvisningsminuter under en match som pågick under 2*20 min ? Vi får alla fråga smålänningen i laget.

Nu lämnar vi cupen och ser framåt mot helgen där alltså Kumla står för motståndarna. Mer om matchen kommer under veckan. SB har även försökt få tag på coach Jens Nordin för att kolla hur läget är. Så håll utkik på bloggen för snart kommer både en intervju och en inför rapport om matchen.


Christian Sundell


Pontus Bengtsson

Tomas Edstrand


Coach Jens Nordin och veteranen Robert Jonsson

Mot Falun

Då åker Söderköpings IBK på innebandycup i Falun och det är sista uppladdningen inför seriepremiären om 1 vecka.
SIBK hamna i grupp 2 och får möta lagen BK Sundsvall, Ekängen IBK, FBC Vangen 2 och IBF Falun U 2.

Nu är det nästan exakt en vecka kvar till seriepremiären och denna cup är väldig viktig. Det gäller nu att man verkligen visar att man vill va med och vilja ta det tuffa jobbet. Går inte att bara loja tills sig en plats för då hoppas Sörpingbloggen att tränarna verkligen visar att så funkar det inte på elitnivå. Det är allvar nu och det är tufft om platserna. Sörping har alltid haft ett gott rykte om sammanhållning och alla kämpar för varandra och så ska det  fortsätta att vara.

SIBK åker med hela truppen, men ett par spelare är tyvärr borta såsom nyförvärven Kim Wall och Robert Lidberg Karlsson. Mikael Malinen och Christian Sundell har tränat hela veckan och är skadefria så dom är med i helgen. Även skadedrabbade målvakten Rikard Olsèn är skadefri och även han åker med.

Dagens träning såg mycket bra ut, alla tre femmor spelade riktigt bra och man märker nu att spelet sitter mer och mer.
Tränarna måste snart besluta sig om hur femmorna ska se ut i premiären för det är nära nu. Även powerplay och boxplay måste sitta klockrent.

Vill ni följa hur det går för SIBK i helgen så kopiera denna länk.

http://www.sportnik.com/group/30366/page/552225988

Sörpingbloggen återkommer nästa vecka och önskar alla innebandynördar trevlig helg




DM-gruppspel

Då har SIBK i helgen lirat DM gruppspel och man sluta på en delad första plats, men tyvärr så vann Bergs gruppen på fler gjorda mål.
Första matchen lirades mot Trym och SB va kanske lite för hårda mot dom i det förra inlägget. Dom gjorde det bra mot hemmalaget och gjorde 3 spelmål 5 mot 5. Slutresultatet blev 11-4 till Söderköpings IBK. Bästa poängplockare denna match blev backen Andreas Lindholm som visade verkligen att han ska ha en plats i år. Annat man kan nämna om denna match var att SIBK ställde över en hel femma som förmodligen är givna under säsongen som kommer.
Sen måste Sörpingbloggen ge som vanligt mycket beröm till junisarna Emil Lindwall, Tobias Wiktorsson och Basse Berggren. Emil och Tobias har verkligen potential och det ska bli kul att följa killarna i år och i framtiden. Basse visade under matchen att han besitter på en grym teknik. Runt 4-5 snygga tunnlar fick Tryms backar smaka på !

Eftersom Rimforsa hade dragit sig ur SIBK:s grupp så var det bara en match kvar och den var mot Bergs IK. Matchen slutade 4-4.
Sörping fick en katastrofal start där man låg under med hela 0-3 men Sörping visade prov på styrka och man kunde komma upp till 4-4 som då blev slutresultat. Men man såg efteråt att det var som en förlust för Sörping eftersom man var gruppfavoriter. Bergs IK vann gruppen som sagt med fler gjorda mål. Bittert, surt och onödigt !!

Bergs är exakt det SB skrev i förra inlägget, ett j-a tråkigt lag som bara tjurar och spelar tråkigt. Deras nr 12 som verkade vara äldst på plan betedde sig som han vore yngst.
Men detta är inget att gräma sig över, SIBK har viktigare saker att tänka på och självklart är serien det viktigaste.
Men spelet måste slipas för stundtals så såg det väldigt dåligt ut under DM-spelet.
Matchens lirare i SIBK i denna match blir helt klart Kim Wall som visade prov på sin målfarlighet. Men andra forwards måste höja sig för man kan inte bara luta sig tillbaks på Kim Wall.

I skrivande stund så går det rykten om att Sörping ändå har gått vidare i DM eftersom man är bland de bästa tvåorna. Inget är defenitivt klart än, så mer info om det kommer så småningom.

Nu är det 2 veckor kvar till seriepremiär mot Kumla och om man kollar på försäsongen som har gått så får den godkänt, inte mer ! Har funnits långa dippar men samtidigt så har man visat att man kan stå upp mot bra lag.

Nu väntas en hård träningsvecka sen innebandycup i Falun. Denna vecka kommer Christian Sundell, Mikael Nilsson och Mikael Malinen tillbaks från skada och resor. Även målvakten Rikard Olsèn ska nog kunna träna ikväll efter hans skada förra veckan. Ska nog inte skriva hur skadan gick till...

SB tackar för sig och vi ses under veckan...

SIBK:s Andreas Lindholm

Nu kör vi

Sorry om det inte har kommit upp nåt på bloggen på ett tag. Det är inte så att intresset har svalnat, tyvärr så har vissa skribenter varit bortresta.
Men nu kör vi igen Sörping.

I helgen så börjar de första tävlingsmatcherna för då är det DM. SIBK har hamnat i grupp 4. SENASTE NYTT, Rimforsa har dragit sig ur SIBK:s grupp och gruppen består nu bara av 3 lag. Söderköpings IBK, Trym och Bergs IK.

Söderköpings IBK är självklart storfavoriter i gruppen, men man får se upp med Bergs taktik !

Varför Rimforsa har dragit sig ur vet jag ej, men det är synd för man hade sett fram emot att se Tobias Lundh i Rimforsa. Vilken lirare :)

Annars ska man ta en lätt seger mot Trym där dom inte ska ha nånting alls att sätta emot. En match mellan San Marino - Sverige i fotboll kan man säga.
Skämt o sido, en enkel seger ska det vara iallafall för SIBK.
Sen väntar Bergs IK där man vet att det alltid är tuffa matcher. Här kommer det vara jämt med många tuffa dueller och hårt spel. Men man vet om deras taktik, långa bollar in på mål och så får man se vart bollen tar vägen. Extremt tråkigt lag !!!

Läget i Sörping är bra, en vecka med mycket bra fart och övningar. De enda som saknas i helgen är Mikael Malinen och Christian Sundell, båda pga av skador. Båda spelarna ska vara spelklara till nästa helg då det är cup i Falun.
Även coach Jens Nordin är borta så även denna gång ska ass coachen "Tuppen" ta hand om det hela. "Tuppen" ska också få hjälp utav spelaren Christian Sundell så allt stämmer under matchen.
Annars så är Sörping fulltaligt med spetsarna Tobias Lundqvist och Mikael Nilsson.

SIBK ska ta med sig allt det bra från de senaste matcherna för då har spelet funkat mycket bra.
DM spelas även i hemmahallen Vikingen och då ska man visa vem som verkligen bestämmer. Hoppas på mycket folk på den nya läktaren !

SB ska nu ta ut vem som vinner Sörpings poängliga, målliga och utvisningsliga.

PK = Joacim Bonnevier
ML = Kim Wall
UL = Jonas Hederberg

Lördagens pumba = Janne Bonnevier

SES Lördag SIBK och TAGGA NU !!!


Joacim Bonnevier längst till vänster

OBS Matchen ikväll mot Mjölby IBK är inställd

Tyvärr så har inte motståndarlaget Mjölby IBK tillräckligt med folk så dom har lämnat återbud.

Träning på måndag klockan 21.30. OBS nya tiderna börjar nästa vecka.


Inför SIBK - Mjölby IBK

Åter igen så spelar Söderköpings IBK en träningsmatch. På fredag möter man Mjölby IBK i Vikingen.
Tyvärr så har SIBK väldigt många borta nu, anledningar är skador och bortresta. Det är första träningsmatchen i år man är utan tränaren Jens Nordin som bättrar på brännan nere i Turkiet. Så imorgon har assisterande tränaren Fredrik "Tuppen" Johansson coachningen.
Det har tränats på som vanligt denna vecka, men det är tråkigt att det är många borta. Man har inte riktigt kunnat spela ihop vissa femmor pga alla återbud under veckan.

Men SIBK kommer från två riktigt bra träningsmatcher och även om det saknas flera spelare imorn så ställer hemmalaget upp med en bra och en stark trupp.

Mjölby IBK åkte förra året ut div 1 och spelar numera i div 2. Dom har ändå en stark trupp med Gustav Andersson i spetsen. MEN enligt nåt rykte så har Mjölby IBK tappat sin absolut bästa spelare Andreas Kristoffersson. Han gjorde princip allt för Mjölby förra året, men nu alltså så tror SB att han har lämnat till nåt grannlag.
Skulle vara kul och se lite duster med honom och SIBK:s nyförvärv Kim Wall.
Tränaren i Mjölby IBK heter Mattias Ryden och han ställer upp med allt han har imorn och det lär bli en väldigt tuff match på plan. Hoppas nu domarparet står upp lite denna match.

Domarna ja, SIBK har haft samma domare under hela försäsongen och det har snackats väldigt mycket om deras kunnande och dömmande. Sörpingbloggen kommer granska dom noga imorn på matchen och sen ska det skrivas vad SB tycker om dom. Bra eller anus ?

Annars så har nya läktaren kommit till Vikingen, en helsvart läktare som är väldigt fin och passar utmärkt i hallen. Även kul att se kravallstaketen längst ner...

KLOCKAN 19.30 DEN 2 SEPTEMBER SPELAS MATCHEN. KOM OCH STÖTTA SIBK !!!

ASS TRÄNAREN "TUPPEN"

RSS 2.0