Nu är det uppehåll för SIBK:s seniorer

Som Sörpingbloggen skrev tidigare i veckan så kommer det inte uppdateras lika ofta här på bloggen eftersom seniorerna har 5 veckors uppehåll.

Nåt som är ute nu är spelschemat för div 1 mellersta 2011/12 och nästan samtliga hemmamatcher för SIBK kommer spelas lördagar kl 14.00.

SB tror att derbyna mot Finspångs IBK kommer vara nåt extra i år, många känslor, lite revansch (från träningsmatchena) och många känner varann i de båda lagen. PRESTIGE !!!!

Sörpingbloggen önskar alla en kanon sommar och snart smäller det :)

Nu är den här, en ökänd innebandysupporter om vad han tror om Sörpings chanser

Trots Sörpings snedsteg i kvalet mot Hansa Hoburg från Gotland så väntar ändå allstå spel i Div 1 Mellersta kommande säsong, efter att ett flertal lag lagt ner eller slagits ihop runt om i innebandy Sverige.
Hur kommer det att gå för Söderköping? Tufft givetvis! Här följer några av mina tankar.


Jag tror dom kan hålla sig kvar, men det förutsätter att dom får två-tre nya spleare till. Nu har ju Mr X tydligen varit och gjort
nån/några träningar, och han vore en kanonförstärkning för Sörping, framförallt på backsidan där jag kan tycka det är lite tunt ställt. Men det är ju bara jag.

Av nyförvärven som redan kommit så är det viktigt att både Micke Nilsson & Kim Wall levererar från start. Trots att det gick skit för deras tidigare klubb BK Vingen i samma serie förra säsongen så kan dom den serien nu.
Även bland dom som är kvar i Sörpings trupp från föregående säsong finns det rutin från högre serier, spelare som Christian Sundell,Joel Gustavsson,"Tuppen",
Rickard Olsen och Robban Jonsson blir mycket viktiga för att stanna kvar mer än en säsong i ettan.

Sen har jag inte så där jättestor koll på övriga laget mer än att Heda,Tobbe L, Chrille Nilsson, Bengtsson m.m är fullt dugliga spelare.

* Om jag ska våga mig på ett tips nu, så tippar jag att ni hller er kvar, om än knappt.
* Att nyckelspelarna blir Sundell,Joel, Tobbe L och Tuppen.
* Att poängkung blir Tuppen.
* Viktigaste värvning- "Mr X" (förutsatt att han signar)


Till sist, Lycka till, och om ni slutar med fjanteriet att kalla er för Sörping Sharks ( Räcker med att det finns ett lag i Östergötland som tror dom är NHL kopior)
så ska jag försöka ta mig ut till Vikingen för att se er plocka några poäng.



Sörpingbloggen får nu tacka " ? " för sina tankar och vem vet, han kanske kommer med fler krönikor framöver.



Sista veckan innan 5 veckors uppehåll

Nu är Söderköpings IBK inne på sista veckan innan fem veckors uppehåll. En innebandyträning inomhus och en utomhus.

Under tiden SIBK kommer ha uppehåll så kanske inte Sörpingbloggen uppdateras lika ofta men så fort SB får nys om nåt så kommer det läggas ut.
Hoppas alla besökare förstår detta, men så fort Sörping börjar träna igen så kommer det uppdateras lika ofta igen. Även alla träningsmatcher och SIBK:s träningsläger väntar så småningom och sen självklart serien.
Så bloggen kommer drivas med full kraft efter uppehållet.

Får även passa på och tacka alla besökare hittills, otroligt många som läser bloggen, vilket är jättekul. Så fortsätt med det och sprid att det finns en "Sörpingblogg" till alla innebandyälskare där ute.

Vi ses imorn igen för då kommer ett blogginlägg om dagens inomhusträning.

Over and out/SB

Senaste nytt

Efter mycket skriverier och rykten så dök nu spelaren ? upp på Söderköpings IBK:s  innebandyträning.
? spelar för ONYX som ligger till i Allsvenskan och enligt rykten så var han en av dom som var klart bäst under den gångna säsongen. Om det stämmer så letar han en ny klubb häromkring för han bor nämligen i Norrköping och han vill inte pendla så långt.
"?" är 24 år och har innan ONYX spelat i BK Vingen och IBK Oxelösund.
Vad Sörpingbloggen har sett av "?" så är han en stabil och stark back och har ett mycket bra positionsspel. Ingen poängmaskin som back kanske så hans styrkor ligger i det defensiva spelet.

Efter sin första provträning med SIBK så fick han spela back tillsammans med Pontus Bengtsson och Robert Jonsson. Gick helt okej för honom och det såg ljust ut. Visst är det alltid lite darrigt och nervöst när man ska provspela för första gången för en ny klubb, men man såg att han hade stora kvalitier.

Hoppas han kommer fler gånger och testspelar och sen tar sitt förnuft till fånga och skriver på. Så fort SB vet mer så kommer det upp på bloggen.

Annars var det en bra träning, de som saknades var Christian Sundell, Fredrik "Tuppen" Johansson, Rickard Olsèn, Tomas Edstrand och Anton Flyxen.
Angående Christian Sundells knäskada så ser det mycket ljusare ut. Ingen allvarligt skada på knät, men han kommer göra en artoskopi (titthålsoperation). Väldigt sköna nyheter för Söderköpings IBK.
Som sagt bra tempo på träningen där många imponerade, speciellt målvakten Andreas Lindmark.

Annars drar det ihop sig snart till ett 5-veckors långt uppehåll innan det drar igång igen. SIBK har haft fys och innebandyträningar i snart 8 veckor och det ser väldigt ljust ut. Så under uppehållet kommer det va egen träning och om man ska lyckas i högre divisioner så gäller det att ha självdisciplin och göra som coachen säger.

Over and out/ SB

Hett rykte !!!

Det har ryktats en hel del om att några nya spelare ska va på ingång till SIBK och enligt rykten så kommer minst en spelare att dyka upp på onsdags träningen för att provträna.
Sörpingbloggen väntar ett tag till om att skriva hans namn för det kan vara känsligt. Men hoppas nu detta rykte är sant så man får se minst ett nytt ansikte på träningen.

Ses snart igen...håll koll imorn kväll/natt för ett nytt inlägg.

//SB

Ps: Det kan även sägas att en ö-känd innebandysupporter ska skriva en liten krönika om vad HAN tror hur SIBK kommer lyckas i Div 1. Så kolla dagligen in på bloggen.


DM 2011/12

Då var DM lottningen klar och Söderköpings IBK blev seedade. SIBK hamna i grupp 4 med lag som Mjölby IBK, Bergs IK och IF Trym.
En ganska enkel grupp där SIBK ska ses som solklara favoriter, men som alla vet ska man inte underskatta lag från lägre divisioner så det gäller att man ger 110%.
Det lag som kan hota är Mjölby IBK, sen ser SB att dom andra lagen inte ska ha en chans. IF Trym är ett av de sämre lagen runt om i Östergötland så dom ska va glada om dom tar nåt poäng i gruppspelet.

Matcherna kommer spelas 10-11 september eller 17-18 september.

Hur tar coach Jens på denna turnering, ska han ställa upp med bästa laget eller ska han låta flera juniorer få chansen ?





Let`s dance

Enligt några ögonvittnen så är en av SIBK:s målvakter en jäkel på att dansa på nattklubbarna, vem kan dom mena ? Sägs även att han har fotograferats när han gästat nattklubben.
Laget ligger nu i hårdträning så det var några spelare som tog "ledigt" från all träning och gästade Norrköpings uteliv. Men elitidrottare som dom är så höll sig alla från trubbel och tog det ganska lugnt.

Nu väntar åter igen en tuff träningsvecka och håll utkik på bloggen för de senaste nyheterna.

Sörpingbloggen tror...

Sörpingbloggen tror att årets genombrott kommer vara av Söderköpings IBK:s egna materialspelare Pontus Bengtsson.
Förra säsongen var han en av dom som blomstrade mest och i år tror SB att han tar ett större kliv. Pontus är idag 21 år och har många år kvar att utvecklas.
Pontus styrka ligger i skottet, ett fruktat dragskott som många kommer märka av i "ettan" i år. Även det defensiva arbetet har han utvecklat, men i år gäller det att han lyfter sig ännu mer av det.
Finns självklart delar där han bör träna lite extra på, t ex positionspel och få till lite snabbare skott, men SB är absolut inte oroliga för Pontus del i år. Han kommer vara en av nyckelfigurerna.

Om ni vet nån där ute som har mer klubbor och tillbehör i sin innebandybag så skriv till Sörpingbloggen. En tvättäkta materialare :)


Pontus Bengtsson

Det är INTE färdigvärvat !!!

Idag på Sveriges nationaldag så fick Sörpingbloggen nys om att det INTE är färdigvärvat till Söderköpings IBK.
Efter en kortare pratstund med coach Jens Nordin idag så kunde han bekräfta att nåt kanske kommer ske inom ett par veckor, men mer ville han inte gå in på.

Detta låter ju verkligen intressant och om man läste tidigare inlägg så ville Sörpingbloggen se klassvärvningar om det skulle ske några nya påskrivningar. Spelare från div 2 och neråt känns inte aktuellt, enligt SB, så man kan ju bara hoppas på att det är nån klasspelare. Men Sörpingbloggen litar 100% på Jens Nordin så man är inte orolig.

Skriv gärna i kommentarsfältet vilka spelare ni helst vill se i Söderköpings IBK.




Inomhusträning

Dagens träning ägde rum inne i Vikingahallen med först lite uppvärmning sen tvåmål resten. Idag var det inte alls lika många som kom och träna, men ändå va det ca 15 spelare.

Nåt som man inte kunde blunda för idag var att målvakten Rickard Olsèn spelade back och coach Jens Nordin spelade också back. Det var en fröjd för ögat att se dessa två spela och efter träningen så var Rickard väldig nöjd över att han gjorde tunnel på Jens, men det var bara Rickard själv som såg den. Han gapade på sin smöriga småländska "Tunnel, tunnel".
Träningen var inte i sitt bästa tempo idag, men det kanske berodde på att dessa två herrar spelade med klubban idag.
Annat man la märke till idag var att Mikael Nilsson fick spela forward och Robert Jonsson center.

Annars inte så mycket nytt som rör Söderköpings IBK just nu, så än så länge får ni läsa om träningar och lite annat smått och gott. Men ni kommer alltid få de senaste nyheterna om klubben här på Sörpingbloggen.


Rickard Olsèn

RSS 2.0