Mikael Nilssons debutkväll med SIBK

* Vem hängde på låset till Olearys och dessutom fördröjde hela resan ?
* Lagets gaphals
* Akta er för ölen/groggen, Micke kan va där snabbare än vad ni tror !
* Vart var han på aktiviteterna ?
* Kvällens lekledare
* Underbar frågesport signerat Mikael Nilsson
* Vart tog hans väska vägen ?
* Älska hejar-ramsorna på bussen hem av körledaren
* Kvällens alkis
* Nån som såg "Kosse" på Hugos senare under natten ?
* Han måste ha suttit länge dagen innan och klurat ut sina frågor till frågeleken
* Kvällens underhållare
* KVÄLLENS GNAGARE

SB tror att Mikael Nilsson verkligen har hittat hem. Han passar som fisken i vattnet i denna klubb tillsammans med alla andra hans lagkompisar.





MIKAEL NILSSON SÖDERKÖPINGS IBK

Kick off

I veckan kommer lite från vad som hände under SIBK:s kick off i Linköping. En otrolig rolig dag !
Sörpingbloggen vill först och främst hylla mannen bakom allt, Janne Bonnevier. Grymt bra jobbat hela dagen med alla aktiviteter.

Så håll utkik i veckan för det kommer lite smågodis från i lördags.

SIBK - ONYX 5-8

Vilken match av SIBK. Man visade verkligen idag att man inte blir nån slagpåse i div 1. Man stod upp väldigt bra mot allsvenska laget ONYX där man tog ledningen med 3-0.
Det var en bra match rakt igenom där ONYX bara gjorde 4 spelmål 5 mot 5. Dom gjorde 2 mål i numerärt underläge, 1 mål i PP och 1 mål 4 mot 4. Blev många siffror där :). Hade man minimerat sina misstag i PP så hade det blivit annorlunda siffror.

ONYX hade som väntat mest bollinnehav men dom hade verkligen ingen som tog tag i det hela, det verkade som om dom saknade nån ledare på plan. Ingen direkt avslutare kunde man se förutom deras kapten som håller hög hög klass. Det var den enda spelaren som SB kan ge beröm i ONYX.

Spelarna i SIBK då, dom skötte sig mycket bra fast det saknades många tongivande spelare. Men i matchen så tog andra för sig som nyförvärvet Robert Lidberg Karlsson som gjorde 3(!) mål. Han stod framför mål och tog vara på returerna och gjorde det mycket bra. Redan nu så har Robert gjort fler mål än vad han gjorde förra året i sin gamla klubb BK Vingen. Bara att fortsätta att slita som Robert gör så kanske man kan se en utblomning i år.

Annars så imponerade målvakten Andreas Lindmark där han stod för flera kvalificerade räddningar. Frågan är i år, vem kommer vara Jens Nordins första val i buren ? Dött lopp enligt SB.

Coach Jens Nordin var mycket nöjd med lagets insats och han sa att alla var mycket bra.

Målskyttar :

Robert Lidberg Karlsson 3
Joel Gustavsson
Jonas Hederberg

Reflektioner från matchen :

* "Hedas" kanonvolley
* De rödas insats, tummen upp eller tummen ner...Låter det va osagt !
* Mässhallens nya golv, KATASTROF
* Onödiga utvisningar från SIBK
* Kaptenen i ONYX, vilken bollkänsla !
* ROBERT LIDBERG KARLSSON

Robert Lidberg Karlsson

Inför SIBK - ONYX

OBS OBS OBS Matchen är flyttad till Mässhallen inne i Norrköping. Just nu så håller det på att byggas en ny läktare i Vikingahallen så träningsmatchen blir flyttad till Norrköping.

Söderköpings IBK :

Efter en mycket bra match senast mot "Fjädern" så gäller det att fortsätta på den trenden. Matchen mot ONYX kommer bli mycket tuffare och det gäller att minska ner misstagen i eget försvar.
Laget är nästan intakt till matchen där jag bara vet att Christian Sundell och Mikael Malinen är borta. Båda pga av skador. Får även sent besked om "Tuppens" vader kommer hålla.
Formationerna blir i stort sett likadana mot ONYX som sist mot Fjädern och SB skulle faktiskt vilja se att man startar på två kedjor mot ONYX.


ONYX :

En välorganiserad innebandyklubb med en temperamentsfull tränare. Iallafall vad man har sett. SB har inte så bra koll annars på motståndarna men man vet att det är ett hungrigt och ett svårslaget lag med en otroligt duktig tränare i rodret.
Tydligen så har man tappat mycket rutin till årets säsong och det kommer märkas framöver. Man har annars ett väldigt ungt lag där tränaren Tom Iversjö tror på deras potential.
Man får i år luta sig åt spelarna Rabi Kahlaji och nyförvärvet Andreas Gustavsson. Man har även spelare som Tobias Gustavsson och Christoffer Ekstrand som kan göra skillnad.
ONYX spelade träningsmatch mot Finspångs IBK för ett par veckor sen och ryktena gick efter matchen att Finspång IBK var det bättre laget. ONYX vann för övrigt den matchen med 4-3.


Väldigt tråkigt att SIBK:s nyförvärv Mikael Malinen inte kan delta mot sin gamla klubb för det hade varit roligt att se hur han skulle välkomnas på plan.
Sörpingbloggen kommer självklart vara på plats imorn i Mässhallen och kolla in båda lagens styrkor och svagheter. Sörpingbloggen har även snappat upp att ONYX tränare hamna i ett ordkrig med en utav sörpingspelarna under träningsmatchen mot KFUM Norrköping. Onödigt av åskådaren enligt SB, varför ska han blanda sig i om vad som händer på plan. Men visst lite hets från sidan av är inte alls ovanligt. Fråga bara publiken ute i Skärblacka ?

KOM IGEN NU SÖDERKÖPINGS IBK, VISA ÅTER IGEN STYRKAN I LAGET !!!

ONYX TRÄNARE TOM IVERJSÖ

Snart fredag

Imorn så spelar SIBK åter igen en träningsmatch och nu ställs man mot allsvenska laget ONYX. Mer om matchen kommer senare ikväll.
Gårdagens träning såg väldigt bra ut där det kördes mycket avslutsövningar och dagens träning kommer innebära mycket tvåmål. Jens Nordin kommer även idag gå igenom lite till matchen imorn huruvida vi ska ställa upp.
Sörpingbloggen kommer naturligtvis vara på kvällens träning och kolla, sen försöka lyssna till vilka spelare som ska delta imorn.

Så ha koll under kvällen för då kommer en mer utförlig rapport om morgondagens match.

Ses snart / SB

SIBK - Solfjäderstaden 5-3

Idag så inkasserade SIBK sin första seger på försäsongen och det var helt klart den bästa insatsen hittills.
Idag kunde man se ett lag som verkligen gav allt, inställningen var grym, rörelsen och snacket mycket bättre. Sen så funka äntligen försvarsspelet och man kunde se idag lite av förra årets "Sörping".

Solfjäderstaden kom till Vikingen med ett starkt lag och dom var inte alls dåliga, men SIBK hade övertaget i stort sett i hela matchen.
I tredje perioden så tappade tyvärr SIBK lite fokus där "Fjädern" tog över en aning. Men SIBK stod upp väldigt bra idag och det var verkligen kul och se dagens SIBK.
Varför har man inte spelat såhär i de senaste träningsmatcherna för ?
Det var annars en sevärd match där det var mycket kamp, många fina kombinationer och lite tjurigt. Plus snygga mål !!!

Tyvärr så blev skadelistan längre efter dagens match där Mikael Malinen och Fredrik "Tuppen" Johansson fick gå av pga skador. Annars så var laget helt komplett idag, det var bara kaptenen Tobias Lundqvist och Christian Sundell som saknades idag. Men båda kommer tillbaks till nästa match. Hoppas även på bra svar från Malinen och "Tuppen" så dom också kan delta.

Alla får godkänt idag, men de som får extra cred idag är Kim Wall, Henric Lundqvist och Jonas Hederberg. Intressant att se Jonas "Heda" Hederberg som center idag där han gör jobbet utmärkt med sin fysik.
Kim Wall gjorde kanske redan årets mål i Vikingen där han först finta bort Fjädernbacken på läktarn (!) och sen drog iväg ett välplacerat skott nere vid stolproten.

SKÖN SEGER IDAG SÖDERKÖPINGS IBK !!!

Målskyttar mot Solfjäderstaden :

Kim Wall 3
Fredrik "Tuppen" Johansson
Mikael Nilsson

Reflektioner från matchen :

* Walls andra mål. KLASS !!!
* Stort misstag av "Fjädern" att ta Sörpings hemma-omklädningsrum
* Henric Lundqvists arbetskapacitet
* Mikael Nilssons höft-tackling i slutet
* Hade Joacim B nånting emot Fjäderns nr 10 ?
* Kan "Heda" verkligen skjuta ?
* När kommer nya läktaren ?
* Många gamla ansikten kom på besök på dagens match
* aj aj aj många skador nu i SIBK
* Intressant och se vem som tog kaptensbindeln när både ordinarie och assisterande kapten va borta ! Joel ? :)
* STRAFFMISS AV KIM WALL

KIM WALL

SIBK - Waxholm IBF 5-7

Tredje raka förlusten på försäsongen för SIBK och nu börjar man undra, håller spelarmaterialet i div 1 ?
Efter en usel första och andra period så kom åter igen många misstag i försvar och väldigt många felpassningar som resultera i farliga kontringar.
Formen är inte alls bra nu när SIBK har kommit en bit in på försäsongen, men man har gott om tid att reparera felen tills seriepremiären börjar.
Man kunde på gårdagens match också se att det var många viktiga spelare borta och coach Jens Nordin är lite smått irriterad för han har aldrig hela laget tillgängligt och han får inte spela med de femmor han vill.

Gårdagens match skulle man bara ha vunnit för Waxholm IBF var ett mediokert innebandylag. Det Waxholm gjorde bra va att dom var väldigt effektiva, dom tog vara på SIBK misstag och då straffar det sig direkt. Annars hade SIBK mest bollinnehav men tyvärr så hände det alldeles för lite. Fantasin, rörelsen och självförtroendet var som bortblåst. Även försvarspelet satt åter igen inte i denna match.
Men det som man kan ta med sig från denna match var tredje perioden där SIBK lyfte sig rejält. Då fick man se lite av förra årets Sörping och spelet stämde mer och mer.

Sörpingbloggen vill passa på att ge lite extra beröm till spelarna Robert Lidberg Karlsson, Pontus Bengtsson, Joel Gustavsson och Rickard Olsèn.

Målskyttar mot Waxholm IBF:

Pontus Bengtsson 3
Henric Lundqvist
Joel Gustavsson


Reflektioner från gårdagens match mot Waxholms IBF:

* Vart var publiken ?
* Någon som såg Henric Lundqvist mål ? SB gjorde och det var matchens delikatess
* Waxholms tröjor var snyggare än på deras lagbild
* Vart är viljan i SIBK ? (1:a & 2:a perioden)
* Domarparets bästa match hittills


Om ca 7 timmar så spelar SIBK sin andra träningsmatch denna helg och då möter man Solfjäderstaden. SB kommer givetvis va där och idag blir det ett betydligt tuffare motstånd.
Vi ses där klockan 17.00 i Vikingen.

Intensiv match helg för SIBK

Efter denna hårda och jobbiga träningsvecka så väntar det två matcher i helgen. På lördag väntar stockholmska laget Vaxholms IBF kl 17.00 i Vikingen.
Sen på söndagen väntar div 2 laget Solfjäderstaden i Vikingen kl 17.00

Läget just nu i SIBK är OK. Tyvärr är det ganska många borta på både lördagen och söndagen. Många tunga namn är ej tillgängliga, men det är nu juniorerna kan visa fram fötterna. Man har sett på träningarna under försäsongen att dom har potential.
Enligt rykten så saknas kaptenen Tobias Lundqvist som leker maffa nere i Sicilien, även Christian Sundell ska operera knät, fast han är tillbaks nästa helg. Sen saknas arbetande Kim Wall och nyförvärvet Mikael Malinen, plus Fredrik "Tuppen" Johansson, Henric Lundqvist och Tomas Edstrand.

Som sagt på lördag väntar Vaxholm IBF, ett lag som Sörpingbloggen inte vet ett dugg om. Vet knappt vart dom kommer ifrån, har inte ens hört talats om laget. Går man in på deras hemsida så kan man läsa lite om laget, även se en lagbild på dom (kan va det fulaste tröjorna jag nånsin har sett). Men läser man lite så verkar det som om dom satsar väldigt hårt. Dom möter inte bara SIBK i helgen även nåt annat lag i närheten.
Men vad man vet om stockholmska lag så brukar de hålla bra klass så det blir en tuff uppgift för SIBK.

Sen om man ska ta ett kliv till söndagen så möter SIBK nedflyttade Solfjäderstaden. Ett lag som hade det väldigt tufft förra säsongen i div 1 och tro det eller ej, Skärblacka laget BK Vingen tog sin enda seger mot just "Fjädern".

Nu spelar alltså Solfjäderstaden i div 2 och dom har i stort sett ett helt nytt lag. Deras kanske bästa spelare Didrik Karlsson spelar kvar (tror jag) och det lär behövas om laget nu satsar på att gå upp i ettan igen.
Solfjäderstaden är alltid ett tufft lag att möta och dom har en historia bakom sig som är ganska imponerad.

Det blir två mycket bra matcher för SIBK och nu måste verkligen försvarsspelet sitta. Man får nu lägga de andra två träningsmatcherna åt sidan och bara blicka framåt.
Nu har alla förhoppningsvis kommit in i matchtempot (undantag Joel Gustafsson) och nu hoppas SB att SIBK kan bjuda publiken på en bra och stabil match.

Lite godis från veckan som gått :


* En irritierande Joacim Bonnevier fick inte spela tvåmål på onsdagsträningen
* Mikael Nilsson briljerar åter igen på att hoppa hopprep
* Vart tog Robert Jonsson vägen i löparspåret runt Göta Kanal ?
* "Hedas" monsterfysövningar väckte många svorord
* Kolla in på SB:s facebook där en trogen supporter har lagt upp filmsnuttar från diverse övningar :)










Ny vecka

Då var det äntligen måndag igen och åter igen dags för träning. Mycket prat om torsdagens match mot Åby Oilers där vi gick igenom vad som gick galet samt det vi gjorde bra.

Efter träningen så va Jens Nordin mycket nöjd, där han sa att den va helt klart den bästa träningen än så länge under försäsongen. Nu gäller det bara att SIBK får ut det på plan i helgen också.

Nu ska jag berätta en gång för alla om denna blogg. Jag har skrivit det tidigare, men många besökare förstår fortfarande inte.
Denna blogg om SIBK är helt och hållet ett eget initiativ från en Sörping fantast och vad som skrivs här är mina EGNA åsikter och jag skriver precis vad jag vill. Stör jag mig på vissa grejer så skriver jag det, spelar SIBK bra innebandy skriver jag det osv.
Många besökare har skrivit väldigt konstiga och hånade kommentarer. Vissa tror att dom har koll på vad som händer inom klubben och hur läget ser ut inför match.
Visst det är jättekul att så många är intresserade men när jag får läsa vissa kommentarer så vet man att dom inte har koll på läget.

Nu lägger vi det på sidan av och är glada istället :) I helgen är det två matcher, först på lördagen mot Waxholm sen på söndagen mot Solfjäderstaden. Mer om dom två matcherna kommer i slutet av veckan.

Jättekul annars att man fick se Rickard Olsèn komma tillbaks till träning ikväll efter en vecka i Turkiet. Men frågan är vart hans solbränna hade tagit vägen ?

Ett litet mindre inlägg ikväll där SB va tvungen att ryta till lite, men vi ses i veckan/SB

Rickard Olsèn

SIBK - Åby Oilers 2-15

Innan matchstart så kunde man räkna till drygt 100 personer i Vikingahallen och det bevisar bara en sak att både Söderköpings IBK och Åby Oilers lockar otroligt många besökare. Riktigt kul att se !!!

Matchen då, Åby Oilers hade som tippat mycket boll och man såg att deras bolltempo, rörelse och kvaliteer va mycket högre än SIBK:s.
Men Sörping stod upp mycket bra ändå och viljan och inställningen var mycket bättre nu än förra träningsmatchen. Om man kollar över matchen så va det i första perioden allt sprack, stod redan 0-6 efter första och då är det svårt att resa sig (speciellt mot Åby). Men hjärtat för klubben alla har så reser sig SIBK både i andra och tredje perioden. Hemmalaget skapar chanser och rörelsen är mycket bättre, men tyvärr så ramlar det in alldeles för enkla mål bakåt. Man får inte slarva så mycket som SIBK gör för då straffar det sig direkt. Åby Oilers är ett otroligt bra lag som är väldigt effektiva och deras offensiv håller hög hög klass.
Åby Oilers snitta 10,2 mål förra säsongen och tänker man på målen dom fick göra igår så tycker SB det är fullt godkänt. Känns konstigt att säga det när man har släppt in 15 mål, men känslan är så. Många mål får bara ite hända, otroligt billiga. Men Åby vann fullt rättvist, inget snack om saken.
Dom kommer klara sig mycket bra i Allsvenskan.

Alla i SIBK gör ändå en godkänd match, men extra plus till 2:a kedjan med Wall, Sundell och M Nilsson. Även målvakten Filip Arèn måste få en stor eloge för sin insats. En målvakt som vi alla kommer få se mer av framöver. En jättebra match av Filip. Nåt annat som var kul att se var att Robert Jonsson såg ganska pigg ut, fast han inte sågs så ofta i löparspåret. Även han förtjänar en extra klapp på ryggen.
Som Jens Nordin sa efter matchen så kan alla gå härifrån stolta för alla kämpade in i det sista och även folk i publiken sa att det var mycket roligare att se SIBK nu än mot KFUM N.

Målskyttar:

1-8 Christian Sundell (ass Mikael Nilsson)
2-8 Joacim Bonnevier (Fredrik "Tuppen" Johansson)



Reflektioner från matchen :

* Åter igen en mycket svag insats av det röda laget (från båda hållen)
* Publikstorm, drygt 100 personer i en träningsmatch. Grymt skoj !
* Åby Oilers offensiv med Pettersson, Karlsson, Bagge, Ericsson håller hög klass
* Sörpings Filip Arèn gör en stormatch
* Kan nån byta ut uppvärmningsskivan ? Hack hack hack
* Varför får inte "Tuppen" med sig nåt av domaren Roger Ghådin ?
* Tobias Lundqvist gör jobbet som kapten mycket bra
* Mikael Malinen gjorde debut i SIBK
* Åter igen ett mycket bra PP av SIBK

Philip Arèn SIBK ( extraknäcker han som fotomodell på sidan av eller ? :)

Inför Söderköpings IBK - Åby Oilers

Ikväll klockan 20.00 i Vikingahallen så spelar SIBK sin andra träningsmatch och det blir mot allsvenska nykomlingarna Åby Oilers. Efter floppen mot KFUM Norrköping sist så gäller det nu att sadla om och spela som vi brukar. Fast det bara är träningsmatch så är det prestige att vinna matchen. SIBK slår givetvis i underläge, men dom har absolut chans att skaka Åby Oilers.

Söderköpings IBK :


Under veckans två träningar har det varit mycket med folk (som vanligt). Även idag saknas endel spelare som Joel Gustavsson, Rikard Olsèn och Andreas Lindholm.  De som Jens Nordin tänker ställa upp med är :

Andreas Lindmark
Filip Aren
Robert Jonsson
Pontus Bengtsson
Mikael Malinen
Jonas Hederberg
Emil Carlsson
Henric Lundqvist
Tobias Lundqvist
Joacim Bonnevier
Fredrik "Tuppen" Johansson
Kim Wall
Mikael Nilsson
Christian Sundell
Tomas Edstrand
Christian Nilsson
Robert Lidberg Karlsson
Anton Flyxèn


Åby Oilers :

Vart ska man börja skriva om Åby Oilers ? Vilken saga. Ett otroligt bra innebandylag som bara växer och växer. Som alla vet så vann dom div 1 förra året och nu ligger dom i Allsvenskan. De har många spelare som verkligen håller hög klass, såsom Mathias Pettersson, Christoffer Ericcson, Jonathan Karlsson och Mattias Sjödin. Man skulle kunna skriva fem spelare till för så pass bra spelare har Åby Oilers.
Åby Oilers har även flyttat sin hemma-arena in till Norrköping där dom kommer få spela i Mässhallen, vilket kommer vara riktigt bra för dom. Ett stort lyft för publikintäkterna.

Åby har i helgen annars varit på ett innebandyläger i Mora där dom har spelat 3 matcher, en oavgjord, en vinst och en förlust. Tydligen så har dom imponerat väldigt mycket och även ikväll så sägs det att dom ställer upp med ordinarie lag.
Åby Oilers har ju alltid fått höra att dom måste stärka till försvaret nu när dom har gått upp ett steg, men nu verkar det som om det har löst sig. Nyförvärvet Christoffer Svec som kommer från Nykvarn har skrivit på för att stärka till på backsidan.


Kan det bli en repris från förra årets träningsmatch mot Åby ? SIBK vann nämligen då med 6-5 om man inte minns helt fel. Men i dagens läge så är Åby Oilers ett bra mycket bättre innebandylag så det blir en tuff match för hemmalaget ikväll.
Sörpingbloggen kommer givetvis vara på plats ikväll...ses då/SB


Mathias Pettersson Åby Oilers

Nu blickar SIBK framåt...

Efter floppen mot KFUM Norrköping så var det åter dags för träning. Gårdagen var en av de bästa träningarna och det märktes att alla hade glömt förra träningsmatchen och istället blicka framåt. 22 spelare kom till träningen coach Jens Nordin var mycket nöjd efter träningen.

Nu på torsdag så spelar SIBK sin andra träningsmatch och då ställs man mot allsvenska Åby Oilers. Mer om laget Åby Oilers kommer senare.
Till denna match så måste försvarsspelet sitta till 110 % och inställnigen måste vara skyhögt. Helt klart den tuffaste träningsmatchen som SIBK har inplanerat.
Det blir en kul utmaning och även i denna match så väcker det stora känslor så förbered er på en hård och attraktiv match.

Sörpingbloggen slog annars rekord på antal besökare i helgen , över 240 sidvisningar och det ser mycket bra ut. Väldigt kul att så många intresserar sig om vad som händer runt SIBK. Fortsätt så :)

Kolla in imorn så kommer en lite rapport om motståndarna Åby Oilers.

/SB

SIBK - KFUM Norrköping 2-7

Årets första träningsmatch blev allt annat än vad alla hade tänkt sig. Dåligt försvarspel, slarviga beslut och alldeles för tamt närkampspel.
SIBK mötte för dagen ett mycket bra KFUM Norrköping plus att SIBK fortsätter med sin trend att nästan alltid va dåliga i träningsmatcher. Men man ska absolut inte dra för stora drag över resultat idag.

SIBK ägde mest boll och hade många chanser, men ikväll va det helt enkelt stolpe ut. KFUM Norrköping gjorde det också mycket bra samtidigt, de tog vara på deras chanser och deras vilja var mycket bättre. Deras Jimmy Bäckmark och Robert Svensson var mycket bra under kvällens match.
Motståndarna imponerade mer än vad man hade trott innan, men det är ett jobbigt lag att möta. Dom har många tunga(!) spelare plus några tjurskallar, men dom gör det bra ikväll. Dom följer sin spelide med att alltid spela långa bollar in mot kassen och förlita sig på targetspelarna.

Söderköpings IBK fick inte riktigt till deras försvarsspel idag där det brast på ganska många punkter. Var väldigt tamt framför egen kasse och många förlorande närkamper.
Spelet framåt glänste väl inte riktigt där heller, där det missades massor plus många felpass.
Fast det bara var träningsmatch så va det en tuff match och dagens domare hade en väldigt tuff dag på jobbet. Märkliga beslut, ta bara straffsituationen, hade KFUM spelaren kontroll över bollen ? Va det friläge ? NEJ , absolut nej, men det blev straff och man kan inte diskutera bort det oavsett hur mycket man vill.
Ska även nämna att en av dagens domare (Patrik Rydström) var överlägset bäst förra säsongen.

Dagens målskyttar för SIBK :

1-0 Andreas Lindholm (ass Christian Sundell)
2-3 Jonas Hederberg (ass Kim Wall)

Nu är första träningsmatchen spelad iallafall och det är bara att blicka framåt och träna mer , mer och åter mer. För nästa vecka väntar allsvenska laget Åby Oilers. Om KFUM var tuffa att möta idag så lägg till 10 ggr mer när Åby kommer på besök.

Reflektioner från kvällens match :

* Ca 60 personer hade tagit sig till Vikingahallen för att se matchen.
* Domaren Patric Rydströms nya frisyr fick många att höja på ögonbrynen :)
* 3 klockrena ramträffar för SIBK.
* Vad ville personen på läktaren Kim Wall när han blev utvisad i slutet ?
* Kvällens ljuspunkt, SIBK:s PP.
* Gick rykten att efter matchen så fick KFUM spelarna höga huvuden där det pratades om att dom förtjänade platsen i div 1 mer än SIBK.




Inför SIBK - KFUM Norrköping

Ikväll klockan 19.30 så spelar Söderköpings IBK sin första träningsmatch och man ställs då mot div 2 laget KFUM Norrköping.

Söderköpings IBK:
Läget i laget ser mycket bra ut. I stort sett så är hela truppen med ikväll, det är bara spelare som Rikard Olsèn, Mikael Malinen och Joel Gustavsson som saknas.
Det har under veckan spelats en ganska många olika formationer så SB vågar inte spekulera i hur det kommer se ut ikväll mot KFUM N.
Spelarna som är tillgängliga ikväll är :
Andreas Lindmark
Philip Aren
Pontus Bengtsson
Mikael Nilsson
Andreas Lindholm
Jonas Hederberg
Fredrik Johansson
Joacim Bonnevier
Tobias Lundqvist
Christian Sundell
Kim Wall
Christian Nilsson
Robert Lidberg Karlsson
Emil Carlsson
Henric Lundqvist
Anton Flyxèn
Patrik Stjärnborg
Tobias Wiktorsson
Daniel Aronsson


KFUM Norrköping:
Div 2 laget KFUM Norrköping är ett lag som SIBK känner till ganska bra. Mötte dom ifjol 2 gånger och det blev då förlust för KFUM både gångerna med 5-7 och 2-7.
I år har man hört lite rykten om en "storsatsning" men vad man kan läsa och hört så finns varken tränare och spelarmaterial för det. Dom har visserligen värvat IBF Norrköpings stora poängkung Jimmy Bäckmark så det är verkligen ett lyft. Annars ser det lite tunt ut, men det är långt kvar innan serien drar igång så lyckas dom knyta till sig några spelare till så kan det bli ett riktigt bra år för klubben.
KFUM Norrköping är annars ett bra lag och dom kommer vara med i toppen i årets div 2 upplaga, men i dagsläget vinner dom INTE serien, tror SB. De spelare som är de klart viktigaste är ju Rikard Kenndal och Daniel Samuelsson. Även Olof Johansson är en viktig kugge.

KFUM kom på den tredje plats förra året och deras poängkung Daniel Samuelsson vann den interna poängligan med 52 poäng om man ska följa ÖIBF:s statistik.

Laget har bara tränat 1(!) gång inomhus och ikväll ställer dom upp med 12 utespelare och 1 målvakt.

Look-a-like (Jimmy Bäckmark till höger)



Dagens Wall

Åter igen kom det många till kvällens träning där det spelades mest tvåmål. Ytterligare en träning där det såg riktigt bra ut, med många tuffa dueller och fint spel. Fick även syn på lite tjuriga tendenser idag ute på plan, men det är bara bra. Nämner inga namn...
Ikväll fick Sörpingbloggen svar på vissa frågor, angående Kim Wall och Robert Jonsson. Kim Wall visade klart och tydligt ikväll att han kommer bli en mycket viktig kugge i år med hans teknik och målfarlighet. Plus att Robert Jonsson kommer fortsätta spela i år, eller ? :)

Spelare som Kim Wall, Christian Nilsson, "Tuppen" och Tobias Lundqvist förtjänar extra plus idag tycker SB, även Henric Lundqvist ska få en liten ros för hans superbyte idag :)
Eller, när man ändå håller på så får hela laget plus idag för det var så bra spel och "go" i laget.

Efter träningen så pratades det om vilket lag KFUM Norrköping kommer ställa upp med imorn. Enligt rykten så saknar även dom några spelare, men mer om detta kan ni alla läsa om imorn på bloggen.

Kul att se att Pontus Bengtsson kom ner till träningen idag fast han var sjuk. Med kepsen långt nerdragen och en brassestol i handen så satte han sig nere i hörnet och skakade på huvudet. SB hoppas självklart han blir frisk tills imorn så han kan vara med.

Blev ett litet kort inlägg ikväll, men imorn så kan ni alla läsa lite mer om fredagsmatchen.

Kim Wall
Pontus Bengtsson

Intervju med Joacim Bonnevier

Nu är den här, den efterlängtade intervjun med Joacim "Jocke" Bonnevier. Många har väntat länge på vad Jocke har för synpunkter och förväntningar i år.
Jocke är nu 19 år och har spelat i Söderköpings IBK sen han fann innebandyklubban. Sörpingbloggen har nu fått tag på Jocke som mer än gärna ställde upp på en intervju.

Börjar lite lätt och frågar den klassiska frågan, hur känns det att spela i div 1 i år ?
- Det ska bli riktigt skoj! Hade inte varit så kul att spela kvar i div 2 en säsong till! Tror de kommer bli riktigt roliga matcher med mycket folk på läktaren!

Vad tror du själv om SIBK:s chanser att lyckas i div 1 ?
- Jag tror och hoppas att vi kommer hålla oss kvar, sen blir varje bättre placering bara en bonus! Jag har inte så stor koll på dem andra lagen, men jag tycker vi har en riktigt bra trupp så de ska nog gå bra!

Vad säger du om våra nyförvärv ? Önskar du nåt mer i truppen, eller är du nöjd ?
- Jag tycker att vi har gjort ett par riktigt bra värvningar iår! Alla spelare kommer ju från Div 1 och Allsvenskan, så det är ju kvalitetspelare som har kommit in i laget! Tycker Mikael Malinen har sätt riktigt bra ut på dem senaste träningarn! Även Micke Nilssons frilla!

Hur känns det än så länge för din egen del ? Går ju lite rykten om att du har legat i hårdträning i sommar, eller ?
- Det känns riktigt bra faktiskt, har tränat 5-6 gånger i veckan! Så hårdträning är bara förnamnet!

Din egen målsättning i år?
- Utvecklas till en bättre innebandyspelare och hjälpa laget att Plocka 3 Poängare!

Det är ju första gången nu du kommer spela lite högre upp i systemen, känner du dig själv mogen att ta klivet nu i div 1 ?
- Jag tycker att det ska bli jätte skoj! ska bli kul att se hur bra man kan prestera i en bättre serie och hur stort steget verkligen är mellan div 1 och 2!

Du gjorde en mycket bra säsongsavslutning förra säsongen, många poäng och många snygga mål , kommer vi få se lika mycket i år ?
- Ketchupeffekten, när man börja göra lite poäng så brukar det rulla på sen! Ska försöka Fortsätta som jag slutade förra säsongen, då kan det bli riktigt kul!

Vad ser du främst som dina starkaste styrkor samt det du behöver träna lite extra på ?
- Det är väl tekniken och blicken för spelet som är mina starka sidor! Humöret är inte alltid på topp! eller vad säger du Jensa?

Sista frågan, vart hamnar SIBK i tabellen 2011/12 ?
- Handen på hjärtat, Vi vinner!.

Sörpingbloggen får nu tacka Jocke för han tog sig tid och SB önskar han lycka till i fortsättningen. Innan intervjun avslutades så ställde SB fem snabba frågor till Jocke, svaren blev såhär :

Real Madrid / Söderköpings IBK ?
Höger / Vänster ?
Blondiner / Brunetter ?
Finspångs IBK / Åby Oilers ?
Jens Nordin / Jose Mourinho ?




I will be popular

Först och främst vill Sörpingbloggen tacka alla hittills för alla besökare här inne. Snittet är ganska högt och SB siktar på ännu fler besökare.

Efter ännu en innebandyträning ikväll så kan man konstatera att viljan och motivationen finns hos alla spelare. Man kan se det redan nu i alla dueller och övningar att det satsas till 100%. Riktigt kul och se !!!

Den här veckan och nästa så ska det mest tränas försvarspel och försöka få in de "nya" spelarna i SIBK:s spelsätt. Coach Jens Nordin gick igenom idag på rit tavlan hur det ska spelas i år. Inget nytt för de flesta, men det skadas aldrig att gå igenom grunderna.
Man kunde under tvåmålet idag se att det finns lite att slipa på hos alla, men det kommer. Man ska inte begära allt för mycket när man bara har tränat 2 gånger inomhus under augusti månad.

SB ska inte riktigt gå in på vilka femmor Jensa satt ihop idag, men det såg verkligen intressant ut. Jens har mycket att fundera över.
Finns även många duktiga juniorer som knackar på dörren till a-lagsspel i år.

På fredag som sagt är det den första träningsmatchen och då ställs SIBK mot div 2 laget KFUM Norrköping. Tyvärr så fick Söderköping lite återbud idag att dom inte kunde delta på matchen , även nästa träningsmatch mot Åby Oilers saknas det en hel del spelare. Men truppen är bred i år så det blir inga problem.
Lite kort om matchen på fredag kommer upp torsdag kväll plus så kommer under veckan en intervju med en nyckelfigur i år. En ung talang som alla hoppas tar klivet i år.

Man kunde även idag se att de flesta i styrelsen var på träningen, vad de pratade om vet SB inte, men en gissning på vad det pratades om var lönetaket som klubben har :) Sägs att spelare som Rikard Olsèn, Anton Flyxen och Tobias Lundqvist är missnöjda med sin lön.

Annars, när ska nyförvärvet Kim Wall göra sin första inomhusträning ?
Ska Robert Jonsson fortsätta spela i år ?
Kommer alla till kick-offen den 27 augusti ?
Blir det en s k hatmatch mot Åby Oilers, fast det bara är träningsmatch ?
När kommer de nya dressarna ?
Finns som sagt några frågor som SB vill ha svar på, men det blir nog inga problem. SB är säker på att det blir bra svar på de flesta frågorna :)

Nu säger Sörpingbloggen godnatt...





1 augusti

Äntligen så har första träningen dragit igång på allvar igen. 17 spelare kom på dagens träning och det var ganska många borta också. Endel jobba och två spelare har stuckit på kryssning mitt under säsong. Hur ställer sig Jens Nordin till det ? :)

Dagens träning innehöll mycket boll, passningsövningar så man kom in i det igen, sen lite fys med boll (3 mot 3), sen två mål.
Hur spelet såg ut på tvåmålet så ska man inte dra allt för stora drag över det, första träningen ser alltid lite skakis ut. Men det var absolut inte dåligt, viljan fanns hos alla och man såg mycket bra spel och mål.

En liten hand var i vägen för årets mål , SIBK:s nr 9 Christian Sundell bjöd på en strålande klack över sin back sen drog han till på volley, tyvärr så va Andreas Lindmarks hand i vägen. Man hörde ett sus genom hallen när det hände :)

Många trötta ben kunde man se sista kvarten också, men det fanns många ljusglimtar under spelets gång. Nyförvärvet Mikael Malinen visade prov på sin styrka och spelförståelse samt andra nyförvärvet Mikael Nilsson stod för flera kvalificerade passningar.
Sen va det kul att se Joakim Bonnevier på plan igen, ryktet säger att han har sprungit nästan hela sommaren och visst, men såg resultat idag. Sprang oerhört mycket och det ser lovande ut.

Man såg verkligen idag att många hade längtat till denna dag och fortsätter viljan så här hos alla så ska det bli en lyckad säsong.

Annat som man kunde se idag var att läktaren är borttagen i Vikingahallen , kändes ganska tomt, men vad man kunde höra under träningens gång så ska den nya läktaren komma veckan innan DM ska spelas. OM inte den hinner komma så ska tydligen DM flyttas till Valdemarsvik. Hoppas verkligen läktaren hinner komma för vem f-n vill spela DM i världens ände ?

Nu säger Sörpingbloggen godnatt och kommer åter på onsdag.

Joacim Bonnevier




RSS 2.0