Kumla IBK - SIBK 8-5

Då är premiären avklarad och det blev tyvärr en förlust för "Sörping". Inför en stor publik plus några smålalkisar som gapade glåpord så började matchen i ett ganska högt tempo. Man såg att spelare var nervösa för det blev många misstag i både första och andra perioden. Men iallafall Kumla IBK kunde ta ledningen när dom spela boxplay vilket kändes otroligt onödigt.
SIBK kvitterade sen ganska snabbt och man va med i matchen igen.
Inom loppet av två minuter så kunde hemmalaget göra två mål och jublet blev bara högre och högre på läktaren. Man kunde se när första perioden var slut att man verkligen hängde med ändå. Att man låg under med två bollar syndes inte på spelet, fast man ska säga att Kumla IBK hade mest bollinnehav.

Sen kommer period nummer två och där gör vi nog den sämsta delen av matchen, många felpassningar och SIBK fick jobba mycket i försvar. Efter för mycket slarv så kunde dom göra 4-1 ganska snabbt och hade det inte varit för Rikard Olsen i målet så hade det sprungit iväg i andra perioden. Ställningen efter andra stod 6-2 till hemmalaget.

Fyra målsunderläge i innebandy är ingenting och det visste SIBK om, för när laget kom in i tredje så tog SIBK över matchen mer och mer. När det var ca 7 minuter kvar gjorde SIBK mål i PP och ställningen stod då 7-5 och det var här Sörping ångade på mer och mer. Man såg verkligen på laget att detta tar dom, för Kumla IBK var inte just då i balans.
Sen kommer tyvärr ett domarmisstag som tar död på matchen. Ett helt horribelt domslut gör så att dom får in 8-5 och matchen kändes avgjord när det återstod ett par minuter. När en domare står 1 meter ifrån situationen så borde man veta bättre. Domarna var annars hur bra som helst i 55 minuter sen gör dom flera stora misstag, det största när dom fick göra 8-5 målet. Synd för matchen, riktigt tråkigt för SIBK.

Summan av kardemumman så gör SIBK en bra debut i div 1. Man hängde absolut med och Kumla IBK ses också som ett topplag av de flesta så man ska vara stolt. Minskar man felpassningarna så ska det gå vägen i år.