Söderköpings IBK - Finspångs IBK 6-7 sd

Vart ska man börja skriva om denna match ? Jag kan skriva om en jäkla massa om vad som sades innan match o dylikt, men jag lämnar vissa partier utanför.
Innan matchen så va hetset i full gång, mycket tack vare Sörpingbloggens inför rapport. Vissa meningar togs bort eftersom man själv tyckte att det kanske var för stora påhopp. Sen gick det några timmar efter inlägget och då ångrade man sig lite att man ändrade eftersom detta är en personlig blogg och vad är egentligen en blogg om man inte sticker ut lite ?
Nog om det, matches sattes igång och det var Finspångs IBK som tog tag i taktpinnen direkt. Inför drygt 200 personer så fick man se FIBK ta ledningen genom poängligaledaren Anders Engberg.
Bara 12 sekunder efter målet så slarvade en av många darriga backar i FIBK och det snappades upp direkt, Joacim Bonnevier tryckte upp bollen i nät och ställningen stod 1-1.

Första perioden va helt klart FIBK:s och dom fick in ytterligare 2 bollar bakom Andreas Lindmark, tyvärr så var inte spelet framför mål hos Sörping hundra procentig i den första och två enkla mål fick dom göra, även i dom målen var Anders Engberg inblandad.
Resultatet efter första 1-3.

Sen väntades en period som verkligen är konstig, det delades ut 13 utvisningsminuter för SIBK och dom fick alltså spela boxplay i stort sett hela perioden. Men vilka vann perioden , joo Söderköpings IBK. Genom 2 snygga mål av fördagens klart bästa spelare Tobias Lundqvist så stod det 3-4 inför sista perioden. Man vill skriva mer om denna period för det fanns stunder man vill se i repris, Tobias Lundqvists solomål , Christian Sundells oförklariga utvisning, Andreas Lindmarks storspel, Joel Gustafssons arbetskapacitet m,m.
Söderköpings IBK har nog en av seriens bästa boxplay. Inte bara i denna match har man imponerat, man har visat det många gånger under säsongen hittills. Men samtidigt i denna match så vill man påpeka Finspångs IBK powerplay, vart var fantasin för dom ? Ett otroligt uddlöst powerplay fick man se från läktaren. Där har tränaren Svärd nåt att träna extra på.

Nu väntades en period med mycket spänning och publiken fick se sitt Sörping göra en bra mycket bättre period än FIBK. Spelet var helt klart Sörpings och man visade upp gång på gång bländande innebandy samt en otrolig vilja och lagmoral. Inom loppet på en minut så kunde Kim Wall göra både 4-4 och 5-4 och känslan var mycket bra i hemmalägret.
Sen åkte tyvärr SIBK ytterligare på en utvisning och där kunde FIBK göra 5-5 genom ett mycket enkelt mål. Man kunde tro att målgöraren där avgjorde en VM-final efter hans målgester och skrik. Men visst är det kul att göra mål så man får väl fira hur man vill, eller? :)))
Efter kvitteringen av FIBK så tryckte dom på lite i ett par minuter och dom fick även in ledningsmålet. Men ingen vek sig i SIBK och denna period var verkligen hemmalagets. Firman Lundqvist/Sundell/Bonnevier kunde efter ett mycket snyggt anfall göra 6-6 och Tobias Lundqvist kunde göra sitt första hat-trick för i år. Vilken stämning i hallen efter målet och glädjen var enorm.
Sista fem minuterna bjöds på ganska mycket hawaii och målchanserna fördelades jämnt mellan lagen, fast utan att va partisk så kunde man se farligare chanser för SIBK.

Andra sudden förlängningen för i år var ett faktum och både "Tuppen" och Pontus Bengtsson hade finfina chanser att avgöra matchen, men bollen slank tyvärr utanför eller över.
Efter nästan 3 minuter in i sudden så kunde FIBK avgöra matchen genom ett snöpligt mål mellan benen på hemmalagets målvakt. Glädjen var stor i Finspångs lägret och SIBK kunde för andra gången i år torska i sudden. Mycket snöpligt för SIBK eftersom känslan var hela tiden att man skulle vinna matchen.
Sen ska man ju prata om detta var rättvist eller inte, men i slutändan kanske det va det. Kunde egentligen sluta hur som helst. Men får man spela stora delar i boxplay så får man det inte lätt ute på plan. Det tar mycket stryk och både huvud och ben blir segare.

Ett rent oavgjort resultat kanske skulle va mest rättvist, men nu är det som det är och det är bara att fortsätta på den positiva trenden i Sörpinglägret.

Målskyttar för SIBK :

1-1 Joacim Bonnevier ass Christian Sundell
2-3 Tobias Lundqvist ass Christian Sundell
3-3 Tobias Lundqvist
4-4 Kim Wall
5-4 Kim Wall ass Mikael Nilsson
6-6 Tobias Lundqvist ass Joacim Bonnevier

Reflektioner från matchen :

* Drygt 200 i publik, mycket bra !
* Tobias Lundqvist, kaptenen, el captiano, VILKEN KUNG, VILKEN MATCH !
* Byt intro till nästa hemmamatch !!
* Många onödiga utvisningar i SIBK
* Men herregud, domarna får ändå klart underkänt i denna match .
* Årets sämsta straff kunde man se i Vikingen
* Känns otroligt bra att ha riktigt bra centrar i laget
* Hets hets hets, det kunde man både se och höra mellan avbytarbåsen.
* Hade SIBK vunnit båda sudden förlängningarna hade man varit med i toppen.
* Kim Wall visade under matchen sitt målsinne, hoppas det lossnar rejält nu!
* En helt klart godkänd säsongsinledning av SIBK


Tobias Lundqvist och Joacim Bonnevier

Kommentarer
Postat av: Kalle

Kan bara stämma in i hyllningarna av Tobias Lundqvist! Han var verkligen banans kung! Grymt bra match både offensivt o defensivt.

Måste även få ge beröm till hans bror Henric Lundqvist som gör ett lysande jobb de få minuter han är på banan! Det är inte så lätt att sitta på bänken stora delar av matchen för att sedan hoppa in o prestera på topp! Kul oxå att se honom peppa de andra på bänken.

Givetvis fanns fler som gjorde bra ifrån sig.

Lite mer pepp från publiken hade väl inte skadat när laget slet på banan. Inte bara i slutet

2011-10-18 @ 02:11:48
Postat av: PUBLIKEN

OTUREN VÄNDER SNART KÄMPA PÅ SOM NI GÖR NI ÄR GRYMA

2011-10-18 @ 11:11:24
Postat av: Mogge #28

F-n snart går ni ju om oss med i tabellen...

2011-10-18 @ 17:54:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0