Karlskoga IBF - SIBK 1-6

Då har SIBK tagit sin första seger i årets division 1 där man bortaslog Karlskoga med säkra 1-6. Matchen började i ett ganska dåligt tempo där båda lagen kände lite på varandra. Båda lagen visste om innan matchen att denna match är väldigt viktig eftersom båda lagen är förhandstippade att ligga i botten.

SIBK kunde efter första perioden leda med klara 0-2 med bud på flera mål. Det brändes väldigt många chanser och vore siktet bättre inställt så skulle man ha ledat med fler.
Men coach Jens Nordin såg ändå ganska nöjd ut.
I andra så tappade SIBK fokus och Karlskoga ägde i stort sett hela perioden. Vore det inte för en storspelande Andreas Lindmark så skulle Karlskoga kommit ifatt. Nu gjorde bara Karlskoga ett mål på SIBK och det kom i deras PP, en ganska märklig situation där det säkert låg 5 spelare i straffområdet och efter mycket flipper hit och dit så kunde hemmalaget peta in den. Snyggt mål NEJ, rättvist JA !

Det kändes onödigt nervöst inför sista eftersom spelet såg inte alls bra ut i andra perioden. Men det blev en total scenförändring i tredje. SIBK höjde sig ordentligt och tog över matchen storartat. När "Tuppen" gjorde 1-3 rakt upp i krysset så kunde man se spelarna andas ut lite.
Sen åkte Karlskogas stjärna Robin Fors på en 2+10 och det utnyttjade Sörping direkt. PANG så gjorde Robert Jonsson kanske matchens mål. Så hårt har man nog aldrig sett han skjuta.
1-4 kunde man se på resultattavlan efter 06.10 in i tredje.
Oerhört skönt att offensiven blev bättre i tredje för sen kom både 1-5 och 1-6.

3 poäng kunde man nu bocka i och vilken känsla ! Riktigt riktigt skönt och det va helt klart välförtjänt. Men man ska verkligen inte underskatta Karlskoga för i deras bunker kommer nog många lag tappa poäng. Dom har väldigt farliga kontringar så det ska lagen se upp med.

Målskyttar :

0-1 Pontus Bengtsson ass Robert Jonsson
0-2 Joel Gustavsson ass Kim Wall
1-3 Fredrik "Tuppen" Johansson
1-4 Robert Jonsson ass Christian Sundell
1-5 Fredrik "Tuppen Johansson ass Mikael Malinen
1-6 Tobias Lundqvist ass Andreas Lindmark     (i öppen kasse)

Reflektioner från matchen :

* Vilken skithall, vilket odugligt golv, sämsta belysningen nånsin. Trodde inte det fanns sådana hallar längre !!!
* Matchens lirare Andreas Lindmark
* Grym defensiv av SIBK
* Nån som såg vem Robin Fors var ?
* Matchens kommentar kom från läktaren och va riktad mot Sörpings Robert Jonsson "Öhhh farfar du får inga pass ändå"