Inför SIBK - Finspångs IBK

Första derbyt i år spelas nu på lördag i Vikingen mot Finspångs IBK och lagen hoppas på en stor publik som fyller läktarn.
Båda lagen kommer från varsin seger där SIBK imponerade mycket stort mot Karlskoga IBF samtidigt som FIBK slog Tranemo hemma. Enligt rykten så imponerade INTE FIBK mot Tranemo, väldigt dåligt tempo, fantasilöst och dålig innebandy helt enkelt va det nån som sa häromdagen.
Men alla vet vad FIBK kan och dom har spelare som kan göra skillnad.
En mycket tuff och jämn match väntar på lördag med många heta känslor inblandade, exakt som en innebandymatch ska vara.

Söderköpings IBK :

Det känns nu som om SIBK är på gång och man måste nu på lördag fortsätta på det sättet som dom spelade mot Karlskoga IBF. Bra rörelse, inställning, mycket bra defensiv samt offensiva krafter är några av de viktiga punkterna till matchen. Hemmalaget spelade med 2 femmor sist och frågan är om man gör det nu också ! Eftersom SB tror att Finspångs IBK kommer ha mest bollinnehav så kanske man ska börja på tre femmor och sen gå ner, eller annars så kör man på samma linje som sist. Vad är bäst ? Två lines, enligt SB .
Man har under veckan haft lite sjukdomar och några borta pga jobb. Den som är mest tveksam till start på lördag är nyförvärvet Mikael Malinen som har legat nerbäddad hela veckan.
Annars så har SIBK fullt lag och alla har sett sjukt taggade ut under hela veckan. Man ser på tvåmålet att årets match närmar sig och det ser verkligen bra ut på alla positioner.

Sörpingbloggen tror att man ställer upp såhär :

MV - Andreas Lindmark

B - Jonas Hederberg
B - Robert Jonsson
C - Tobias Lundqvist
F - Christian Sundell
F - Joacim Bonnevier

B - Mikael Nilsson
B - Mikael Malinen/Pontus Bengtsson
C - Joel Gustavsson
F - Kim Wall
F - Fredrik "Tuppen" Johansson

B - Andreas Lindholm
B - Mikael Malinen/Pontus Bengtsson
C - Tomas Edstrand
F - Christian Nilsson
F - Robert Lidberg Karlsson


Finspångs IBK :

Finspångs IBK är alltid ett svårspelat lag och har spelare som gör skillnad. Dom har två spelare som man verkligen ska ha koll på och dom är Anders Engberg och Kalle Ramlöv. Sen finns det spelare som Sebastian Håkansson och Erik Karlsson som är mycket giftiga med sina skott.

Huvudtränaren för FIBK heter Mikael Svärd och han är ny för i år och han kommer från BK Vingen. En ganska ivrig och pratsam tränare som verkar har fått ihop det helt ok ändå i FIBK.



Som Sörpingbloggen skrev tidigare i veckan så har man frågat 14 facebookvänner vad dom tror resultatet blir på lördag och vem/vilka publiken ska hålla ett extra öga på. Tyvärr har inte alla svarat än, men SB lägger ut härnedan vilka som har svarat. OBS ! Vilka som fick frågorna blev slumpvis valda...

Hampus Johansson Åby Oilers :
-
Jag har inte haft jätte mycket koll på Sörping o Finspång pga mycket innebandy själv , men jag tror det blir jämt , Finspång har kommit igång nu verkar det som , men det blir nog ganska tufft för finspång om sörping får in ett tidigt mål eller om Adde Lindmark spelar lika bra som vad ja hört från Karlskoga matchen , men jag tror ändå på vinst till finspång med 7-5
Håkansson eller Engberg tror ja dom på läktarn ska hålla ett extra öga på.

Morgan Stråhle Torshälla (fd Sörpingmålvakt):
- Man får ju tippa med hjärtat här så jag säger 7-5 Heda lägger in en långboll i öppen kasse i slutet. Efter att ha vart utvisad 2 ggr varav en för hårt spel och den andra för snack. Dagens koll är väl tuppens vader. Håller dom? Som reserv har vi Heda och hans biceps:)

Patric "Ryda" Rydström innebandydomare :
- Ja tror på 5-5 även efter förlängning. Publiken(o sörp) bör hålla koll på Scherman, Ramlöv, Ercan, Engberg o Sebbe . Pub (o finsp) bör hålla koll på, Lundqvist, Heda, Tuppa, Sundell o mv vem de nu blir bra bägge!
Lycka till/ ryda

Anton Flyxen Sörpingspelare :
- Söderköpings IBK 7-5 Finspångs IBK
En spelare från vardera lag att hålla koll på är Finspångs Sebastian Håkansson och Söderköpings Kim Wall!

Mattias Sjödin Åby Oilers :
- 7 - 7 och Robert Jonsson avgör för SIBK

Thobias Wiktorsson Sörpingspelare :
- Jag tror sörping vinner med 4-3. o tror att Kalle Ramlöv blir en att hålla öga på i Finspång. Jag tror också att man ska hålla ett öga på Jocke Bonnevier.

Jimmy Bäckmark KFUM Norrköping :
- Ja tror det blir jämt. Blir 5-4 Söderköping och Chrille Sundell är het så han avgör !

Indibandi Zmurfs Blogg :
- Hej trevligt att du håller bloggen levande!

Vi zmurfar har haft möte och kollat. Vi kom överens om att vi tror på Finspång seger! Tror Finspång IBK vinner med 11-6. Tror Finspång kommer börja med tidigt ledningsmål och sen fortsätta leda matchen igenom.

Spelare att hålla koll på:
Söderköping:
* Fredrik "Tuppen" Johansson, inte kanske så roligt att hålla koll på när han löper.. Men poäng kommer han göra iallafall.

*Kim Vall en kille som kan göra det mesta. Snart kommer poängskörden att komma också, kanske redan imorn på derbymatchen.

Finspång:
*Hela förstafemman med Anders Engberg, Sebastian Håkansson och Kalle Ramlöv är alltid något för publiken att hålla koll på. Dem har gjort Finspångs stora skörd av poäng.

Hoppas vi får se en rolig match imorn!
/Gammälzmurfs


Sörpingbloggen väntar på några svar till och dom som har fått frågan har en dag till på sig att svara och så fort man får dom så läggs det ut på bloggen.


Annars så hoppas man att det kommer en stor publik och stöttar SIBK i årets första derby !

/Sörpingbloggen

Joacim Bonnevier/Christian Sundell/Tobias Lundqvist

Robert Jonsson/Tobias Lundqvist

Joacim Bonnevier

Anders Engberg Finspångs IBK


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0